Най вкусните пържоли имат натурален вкус! Лесна и бърза рецепта.

  • 600 – 1кг. Свинско месо – врат или др.
  • Сол / Черен пипер на вкус – за поръсване
  • Вода/Олио

  1. Нарежете пържолите на дебелеина 1.5см (до 2см. максимално) –  не се начукват!
  2. Поръсете пържолите със сол и черен пипер (равномерно от двете страни) и притиснете подправките към пържолата за да се овкусят по добре.
  3. Загрейте фурната на 230-250 градуса
  4. Добавете в тавичката за печене вода, около 1 пръст (1/2 от дебелината на пържолата).
  5. Поставете пържолите и добавете малко олио (40-50мл.) в цялата тавичка равномерно.
  6. Когато водата под пържолата започне да ври, след около 10 мин. може да обърнете пържолата да се изпече и от другата страна.
  7. Печете до желана степен

Съвет: Не оставяйте водата под пържолата да се изпари, трябва да има минимално количество вода за да не станат сухи. След готовност може да използвате водата и сока от печеното за сос. Поставете пържолите в купа и ги задушете с капак за 5 мин.

Други: Добавете 200мл. ”Бира” във водата преди печене – за различен вкус