4 сандвича – време на приготвяне 7-10мин.

  • 200гр. Свинско месо – бут/врат или др. без кост (нарязано на 4 x 50гр.)
  • 1 глава лук стар (голяма) – нарязана на полумесеци
  • 4 филийки хляб (по желание добавете малко масло върху хлебчетата и ги запечете), в тиган, скара или др.
  • 50гр. Олио
  • Черен пипер  и Сол на вкус
  • Домат нарязан на шайби

  1. Нарязвате месото на 4 парчета (ако е 200гр. общо) или изрежете от голямо парче. Средна дебелина на резан по 50гр. (5-6мм).
  2. Лука се изрязва от двата края (премахваме излишното), разрязва се през средата (почистваме от люспите) и селд това го нарязвате на полумесеци.
  3. Овкусявате месото с черен пипер и сол
  4. Загрявате тигана с малко олио (окло 50-70гр.)
  5. Запържвате месото и лука заедно, като месото се пържи от двете страни а лука се разбърква, по желание добавете щика чесън на прах или 1 скилидка на шайби.
  6. Запечете хлебчето на скара, тостер или др. (може и предварително в тиган без олио с малко масло за по добър вкус).
  7. След готовност поставете изпържения лук върху хлебчето и поставете готовото месо.
  8. Сервирайте с избран от вас продукт в случая домат на шайби.