- 40гр. Тиквички (шайби по диагонал)
- 40гр. Патладжан (шайби по диагонал)
- 40гр. Пр. зелен пипер (диагонал)
- 40гр. Пр. червен пипер (диагонал)
- 20гр. Гъби печурки (полумесец)
- 20гр. Червен лук (шайба)
- 20гр. Олио
- 15гр. Балсамов дресинг
- Зеленчуците се изпичат от двете страни на: Плоча/Скара или BBQ, като металът на който се печат трябва да е напръскан с олио.
- При готовност се сервират и поливат се с дресинга.
- Добавете още видове зеленчуци по желание, като: Морков и Аспержи
Балсамов дресинг
- 50гр. Балсамов оцет
- 20гр. Балсамова редукция
- 10гр. Червен лук (ситно)
- 6гр. Див лък (ситно)
- 10гр. Захар
- 3гр. Сол
- 20гр. Гроздово олио
- Всички продукти без (гроздовото олио) се смесват и разбъркват.
- На тънка струйка при непрекъснато бъркане се прибавя олиото.
Виж още: BBQ – Плодове и Зеленчуци подходящи за грил