• 40гр. Тиквички (шайби по диагонал)
  • 40гр. Патладжан (шайби по диагонал)
  • 40гр. Пр. зелен пипер (диагонал)
  • 40гр. Пр. червен пипер (диагонал)
  • 20гр. Гъби печурки (полумесец)
  • 20гр. Червен лук (шайба)
  • 20гр. Олио
  • 15гр. Балсамов дресинг

  1. Зеленчуците се изпичат от двете страни на: Плоча/Скара или BBQ, като металът на който се печат трябва да е напръскан с олио.
  2. При готовност се сервират и поливат се с дресинга.
  3. Добавете още видове зеленчуци по желание, като: Морков и Аспержи

          Балсамов дресинг

  • 50гр. Балсамов оцет
  • 20гр. Балсамова редукция
  • 10гр. Червен лук (ситно)
  • 6гр. Див лък (ситно)
  • 10гр. Захар
  • 3гр. Сол
  • 20гр. Гроздово олио
  1. Всички продукти без (гроздовото олио) се смесват и разбъркват.
  2. На тънка струйка при непрекъснато бъркане се прибавя олиото.

Виж ощеBBQ – Плодове и Зеленчуци подходящи за грил