• ½ чаша зехтин
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно (или смачкани на ръчна преса за чесън)
  • 1  хляб френски багет, нарязан на 1/2-инчови кубчета или по малки
  • ¾ чаша ситно настъргано сирене Пармиджано (Пармезан)
  • ½ чаена лъжичка червен пипер (може и лют)
  • ½ чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
  • ½ чаена лъжичка сол

  • Нарежете багетата на кубчета
  • Разбъркайте в купа зехтина и чесъна
  • Оставете сместа да стои на стайна температура, докато ароматите се слеят (около 3 часа).
  • Загрейте фурната до 150℃.
  • Поставете в тавичка лист за печене.
  • Поставете кубчета хляб в голяма купа.
  • Изсипете чесново масло през цедка върху хлебчетата
  • Добавете настъргано на ситно сирене пармиджано и подправките.
  • Разбъркайте добре!
  • Разстелете кубчета хляб в тавата на един слой върху подготвения лист за печене.
  • Печете в предварително загрятата фурна до желан вид, като от време на време ги разбърквате да се изпекат равномено
  • Няколко минути преди да ги извадите ги поръсете с настъргано сирене.
  • Печете, докато сиренето се разтопи и хлябът стане хрупкав – още 10 до 15 минути.