Skip to content
Вкусни чеснови крутони с пармезан


- ½ чаша зехтин
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно (или смачкани на ръчна преса за чесън)
- 1 хляб френски багет, нарязан на 1/2-инчови кубчета или по малки
- ¾ чаша ситно настъргано сирене Пармиджано (Пармезан)
- ½ чаена лъжичка червен пипер (може и лют)
- ½ чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- ½ чаена лъжичка сол

- Нарежете багетата на кубчета
- Разбъркайте в купа зехтина и чесъна
- Оставете сместа да стои на стайна температура, докато ароматите се слеят (около 3 часа).
- Загрейте фурната до 150℃.
- Поставете в тавичка лист за печене.
- Поставете кубчета хляб в голяма купа.
- Изсипете чесново масло през цедка върху хлебчетата
- Добавете настъргано на ситно сирене пармиджано и подправките.
- Разбъркайте добре!
- Разстелете кубчета хляб в тавата на един слой върху подготвения лист за печене.
- Печете в предварително загрятата фурна до желан вид, като от време на време ги разбърквате да се изпекат равномено
- Няколко минути преди да ги извадите ги поръсете с настъргано сирене.
- Печете, докато сиренето се разтопи и хлябът стане хрупкав – още 10 до 15 минути.