Нарязването на пиле е лесно и икономично – получавате точните парчета пиле, които искате! “Защо да нарязвам пилето, когато мога да си купя идеално добри пилешки части в магазина?” Е, има много причини сами да нарежете пилето. Едната причина е, че излиза по-евтино от купуването на части. Второ, когато го направите сами, получавате предимството на допълнителни парчета от гърба и понякога шията. Трето, когато го направите сами, можете да направите различни пилешки парченца, които трудно можете да намерите в магазина.

Ето как да го нарежете!

  • Сложете пилето по гръб на дъската и внимателно изрежете бутчето – (виж 1), издърпайте леко и дорежете (виж 2). Изрежете крилцето – границата за рязане са гърдите на пилето (виж 3).
  • Повторете същото от другата страна! Издърпайте леко бутчето или крилцето – така по лесно може да разберете къде точно да го режете.

  • Бутчето от (снимка 4) може да се остави цяло или да се нареже на две части (в средата има хрущял) изрежете на сгъвката. Лесния начин да намерите мястото за рязане е, като хванете с две ръце бутчето от двете страни и раздвижите – там където се прегъва режете!
  • Разрежете гърдите в средата – изцяло (виж снимка 5)
  • Отделете с ножица за месо или нож гърдите от гърба – (виж снимка 6)

Други

Може да разрежете цялото пилето в средата – на две части!

Вариант 2: разрежете само задната страна на две!


Пилешки гърди с гъби на тиган – бързо и вкусно

Печени пилешки бутчета с вино и соев сос