За пилешко месо

  • 700 гр. Пилешки гърди без кости
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч. л. Червен пипер
  • 1 ч.л. кориандър
  • 2 с. л. Екстра върджин зехтин
  • сол и черен пипер

За гъбен сос

  • 20гр. Масло
  • 350гр. Пресни големи гъби – нарязани
  • 100мл. Пилешки бульон
  • 1-2 стръка зелен лука – нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън – настърган
  • Сол и черен пипер
  • Магданоз за поръсване

  1. Нарежете пилешките гърди на половина по дебелина (като две тънки пържоли), овкусете ги с подправките за пиле.
  2. В голям тиган с около 2 супени лъжици гръцки екстра върджин зехтин. Гответе пилешко 3-4 минути от едната страна, обърнете и гответе още 3 минути. След готовност отделете месото в чиния.
  3. Гответе нарязани пресни гъби с малко масло и зехтин в продължение на 4-5 минути по ваша преценка.
  4. Добавете чесъна и зеления лук и запържете още 20-30 сек. – прибавете пилешкия бульон.
  5. Овкусете само с малко сол и черен пипер на вкус.
  6. Добавете пилешкото месо към гъбите и го поливайте с лъжица да попива соса.