За пилешко месо
- 700 гр. Пилешки гърди без кости
- 1 ч.л. риган
- 1 ч. л. Червен пипер
- 1 ч.л. кориандър
- 2 с. л. Екстра върджин зехтин
- сол и черен пипер
За гъбен сос
- 20гр. Масло
- 350гр. Пресни големи гъби – нарязани
- 100мл. Пилешки бульон
- 1-2 стръка зелен лука – нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън – настърган
- Сол и черен пипер
- Магданоз за поръсване
- Нарежете пилешките гърди на половина по дебелина (като две тънки пържоли), овкусете ги с подправките за пиле.
- В голям тиган с около 2 супени лъжици гръцки екстра върджин зехтин. Гответе пилешко 3-4 минути от едната страна, обърнете и гответе още 3 минути. След готовност отделете месото в чиния.
- Гответе нарязани пресни гъби с малко масло и зехтин в продължение на 4-5 минути по ваша преценка.
- Добавете чесъна и зеления лук и запържете още 20-30 сек. – прибавете пилешкия бульон.
- Овкусете само с малко сол и черен пипер на вкус.
- Добавете пилешкото месо към гъбите и го поливайте с лъжица да попива соса.