• 4бр. Домати
  • 1бр. Краставици
  • 1бр. Червен лук
  • 1бр. Зелена чушка
  • 100-200гр. Сирене Фета (блокчета)
  • 50гр. Гръцки маслини – Kalamata Olives
  • Риган – сушен
  • 1–2 с. Л. Червен винен оцет
  • Кашерната сол (или обикновена)
  • 20-30мл. Зехтин – Екстра Върджин

  1. Нарежете доматите на лодки или на големи парчета
  2. Нарежете частично обелената краставица на половина по дължина, след това режете на дебели половинки.
  3. Нарежете чушката на тънки пръстени
  4. Нарежете червения лук на половина и тънко режете на полумесеци.
  5. Поставете всичко в голяма чиния за салата.
  6. Добавете една хубава шепа маслини
  7. Овкусете много леко със сол (щипка)
  8. Прибавете зехтина и червения винен оцет.
  9. Разбъркайте леко
  10. В чиния сервирайте и добавете блокчета сирене и поръсете с риган!

виж още: Гръцка салата с маруля