Домашна Гьоза (Gyoza)

  • Плънка:
  • 250-300г. Свинско месо – смляно (по желание може и с телешко)
  • 100гр. Китайско зеле
  • 2-3бр. Пресен лук пера – нарязан на малки шайби
  • 1-2 скилидки чесън – ситно
  • 2 с. л. соев сос
  • Сусам за поръсване
  • Черен пипер – млян
  • Загрейте вода в голям съд – да заври.
  • Добавете китайското зеле и варете около една минута.
  • Изцедете зелето и го накиснете в студена вода (да се охлади). Изстискайте, за да отстраните излишната вода (може да използвате хартиена кърпа), след това го нарежете на ситно.
  • В купа поставете всички съставки (без сусама)и разбъркайте добре – това е плънката!
  • За палачинките: (може и готови)
  • 2 чаши брашно
  • сол
  • ⅔ чаша вода
  • Замесваме тестото и приготвяме палачинките – виж снимката>>
  • За соса:
  • 60 мл. соев сос
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. оризов оцет
  • лук пресен ситно
  • чили – по желание


Още: Тесто за дюнери и такоси

By |2020-03-26T22:41:54+03:00март 26th, 2020|Други, Хранене|
error: Content is protected !!