Фабриката на VW в Wolfsburg, Germany

Фабриката на Фолксваген във  Волфсбург е един от най-големите производствени предприятия в света. Заводът произвежда 815 000 автомобила през 2015 г. Това е световната централа на Volkswagen Group. Във фабриката работят 5000 роботи и 65 000 души  (25 на сто са жени), производствените линии са дълги 2,5 километра и широки 300 метра. за да правят 3500 коли на ден.

Уве Бакман „Бил съм тук няколко пъти, но все още не съм виждал всичко. Бихте могли да прекарате цялата седмица тук “, казва почитателят на автомобилния спорт. Фредрик Бакман, шведски, блогър и писател. Той не се церемони с нищо и с никого. На висок глас казва какво не харесва в света. А той не харесва много неща – особено лъжата, празните приказки и хората, които не спазват правилата.Wolfsburg / Волфсбург, на около 220 километра от Берлин по маршрут А2 и на 100 км от Хановер, е един от най-големите градове в Германия. Градът е известен със седалището на Volkswagen, който продава автомобили в 153 страни от 123 производствени мощности по целия свят. От тях фабриката Волфсбург е известна в световен мащаб като най-голямото производствено предприятие в света по отношение на площта, по отношение на малко под 6,5 милиона м². лизително толкова голямо, колкото Княжество Монако. Тук очевидно винаги може да се открие нещо ново. Средновековен град с история, датиращ от 13-ти век, Волфсбург изстрелва известност, след като Фолксваген прави планиран град около река Алер ​​през 1938 г. като „Stadt des KdF-Wagens bei Fallersleben“ или „Градът на колата KdF във Fallersleben“ , Градът е създаден около село Фалерслебен, за да приютява работници във фабриките на Фолксваген. , които сглобяват известния Фолксваген Бръмбар. Благодарение на Volkswagen, сега градът на Волфсбург е един от най-богатите градове в Германия и един от най-големите му градове.

През 1938 г. именно Адолф Хитлер положи основата на камъка на фабриката на Фолксваген във Фалерслебен, който трябваше да направи автомобила на хората. През 1944 г., по време на Втората световна война, съюзниците тежко бомбардират региона и американците предават фабриката в окупирана Германия на британците през 1945 г. за демонтаж и да бъдат изпратени до Великобритания. Производителите на автомобили обаче не проявиха интерес и фабриката беше използвана за производство на автомобили за британската армия. По-късно продажбите се повишиха и ”VW Beetle” стана известен в световен мащаб. С почти 2.2 милиона произведени автомобила той става най-дълго работещият и най-произвежданият автомобил на една платформа.Около 1000 камиона се движат всеки ден в помещенията на фабриката с хиляди части, които ще бъдат сглобени в тези автомобили. В помещенията има около 50 ресторанта за работниците, които обслужват над 50 000 хранения на ден и продават над осем милиона колбаси, обяснява ръководството.

By |2020-02-13T02:20:46+03:00февруари 12th, 2020|Любопитно|
error: Content is protected !!