Тайната на вкусните ”Noodles” – Спагети

Noodles е вид храна, приготвена от пшеница, така и от ориз, яйца, сладки картофи, боб и елда., което се разточва и се нарязва, разтяга или екструдира на дълги ивици или на нишки. Нудълс може да се съхранява в хладилник за краткосрочно съхранение или да се суши и съхранява за бъдеща употреба. Обикновено се готви във вряща вода, понякога с добавено масло за готвене или сол. Те също често са панирани или пържени. Най-ранните писмени сведения за Нудълс в Китай са открити в книга, датирана към периода Източен Хан (25-220 г. пр.н.е.).

Започваме с няколко части в снимки: Най популярните използвани продукти, подправки и сосове в рецептите за ”спагети”.

Изберете част от продуктите и направете ваша уникална рецепта 🙂


  1. Основния начин за приготвяне на Нудълс е, като го сварите в солена вода
  2. Изстудявате със студена вода и изцеждате.
  3. Слагате малко олио в тях и разбърквате да не залепват.
  4. Запържвате яйцето и го отделяте в купичка или чинийка.
  5. Запържвате месото и зеленчука
  6. Добавяте ”Нудълс” към зеленчука и месото + яйцето и подправките по избор заедно със соса, разбърквате без да накъсвате спагетите.
  7. Задушавате всичко заедно за около 1 мин. и сервирате с зелена подправка! (зелен лук, магданоз или кориандър.

Очаквайте скоро… част 2,3 и 4

 

By |2020-01-22T05:05:05+03:00януари 22nd, 2020|Информация, Хранене|
error: Content is protected !!