Маринована свинска пържола – Monte

 

  • 250-300гр. Свинска пържола (дебеина 1,5-2,0 см.)
  • Марината
  • 30мл Соев сос – класик
  • 20мл. Олио
  • 50гр. Лук (полумесеци)
  • 1 ч.л. Чесън на прах
  • 1 ч.л. Черен пипер на прах
  • Не добавяйте сол в маринатата ”за начало” (соевия сос е достатъчно солен), може да стане прекалено солено.

  1. Поставете всички продукти за маринатата в средно голяма купа с капак и разбъркайте.
  2. Ударете с чук няколко пъти пържолата, след което може да я надупчите с вилица.
  3. Поставете пържолата в маринатата и овъргаляйте, затворете капака на купата.
  4. Оставете я да се маринова в хладилник поне 8-12 часа, обръщате месото периодично от другата страна. Ако имате гости, пригответе маринованите пържоли на предишния ден!
  5. По желание я изпечете или изпържете до желана степен 🙂
  6. В маринатата може да се добави и 20мл. бяло вино по желание.
  7. За гарнитура може да сервирате запържен или печен лук + разядка.

 

By |2020-01-19T23:12:42+02:00януари 19th, 2020|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!