Спагети със свинска кайма – Monte

Вкусни и лесни спагети за (8+ порции)

  • 800гр. Свинска кайма
  • 700гр. Спагети – дебелина около 7
  • 200гр. Морков (настърган на едро)
  • 200гр, Лук (тънки полумесеци)
  • 250-300гр. Гъби печурки (полумесеци)
  • 50мл. Олио
  • 4бр. Яйца
  • 100гр. Унисос
  • 50гр. Соев сос
  • 3гр. Пресен чесън, настърган ситно (или щипка на прах)
  • Черен пипер и сол на вкус
  • 10гр. Магданоз – дръжки (ситно)
  • вода

  1. Важно: Първо приготвяте каймата заедно с зеленчука и сосовете. Когато е готова пастата и е още топла се прибавя сместа. Пастата попива по добре и става по вкусна когато е още топла. Ако пастата е студена, започва да изсъхва и се залепва, също попива останалата вода.
  2. В загрят тиган с олио се слага зеленчука: (настърганите моркови на едро, лука на полумесеци), запържват се за 1-2 мин и се добавя каймата. Разбърквате и начупвате всичко добре и добавяте чесъна, черния пипер, сол и нарязаните гъби и магданоз (дръжки-ситно).
  3. Всичко се запържва до готовност…. добавят се 4-те яйца към цялата смес и се разбърква отново. Пържи се още 1-2 мин. и се добавя уни соса и соевия сос. готвите още 2-3 мин и премахвате от котлона.
  4. Сварявате спагетите с малко сол във водата да не залепват – средно време 10мин. в зависимост от дебелината. По времето на варене на пастата се разбърква периодично.
  5. След сваряване пастата се прецежда леко, оставяте около 100-200мл. вода
  6. Добавяте каймата със сосовете към пастата и хубаво разбърквайте, изчакайте 5-10 мин пастата да попие сместа и  да се овкуси по добре.
  7. Сервирайте!
By |2019-12-23T03:38:52+03:00декември 23rd, 2019|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!