Грах с два вида месо – Monte

  • Пилешко месо 4-5 бутчета
  • Свинско 400гр.
  • 700гр. грах
  • 2-3 гл. лук
  • 3-4 бр. моркова
  • 200гр. царевица
  • Вегета
  • Сол, черен и червен на вкус
  • 40-60мл. Олио
  • 200гр. доматено пюре
  • Вода

  1. В тенджера с вода (около 5-литра) се сварява пилешкото месо и свинското, което е нарязано. Месото се вари до пълно сваряване и бульона се запазва.
  2. Зеленчуците се изчистват и нарязват на кубчета (може на по-големи парчета) по желание.
  3. В тава се прибавят зеленчуците, грахта и свареното месо, след което се добавят всички подправки и малко олио.
  4. Прибавя се бульона, който почти покрива месото, пече се на предварително загрята фурна на 220-250гр. до редуциране, оставя се да има малко вода.
  5. Ястието също може да се приготви с 1-вид месо, само пилешко или свинско!

By |2019-11-27T21:58:44+02:00ноември 23rd, 2019|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!