Супа със спанак и ориз

  • 0,500кг. Спанак
  • 100гр. Лук – кромид (нарязан надребно), може и пресен
  • 1 Морков (настърган на ренде)
  • 180-200гр. Ориз (изплакнат поне 4-5 пъти)
  • 40-50мл. Олио
  • 5-литра Вода
  • Сол и Черен пипер на вкус

Застройка:

  • 100мл. Кисело мляко
  • 1 жълтък
  • 1 с.л. брашно

Сервиране:

  • Допълнително – Кисело мляко

  • Лукът се запържва за минута в олиото, прибавя се морковът и се дозапържва още 1 мин.
  • Измитият спанак се нарязва на дребно и се прибавя в супата заедно с ориза и водата.
  • Вари сеоколо 20 минути на тих огън, докато оризът стане готов.
  • Киселото млякото се разбърква с жълтъка и брашното, разрежда се с 1-черпак от бульона (от врящата супа) и разбърква отново.
  • Застройката се прибавя към супата с непрекъснато бъркане.
  • Оставете още 1-2 мин. да ври и отстранете от котлона.
By |2019-10-09T00:00:56+03:00октомври 8th, 2019|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!