Зеленчукова крем супа

  • 2-3 картофа
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 200гр. тиквичка
  • 100гр. целина (глава)
  • 100гр. броколи
  • 1 червена чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 50г. краве масло
  • Вода
  • сол на вкус
  • Добавка при сервиране: Крутони и Магданоз (ситно)

  1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в маслото и малко вода.
  2. Морковите, картофите, тиквичката и целината се обелват и нарязват на ситно. Броколите се накъсват на малки парчета. Зеленчуците се слагат при чесъна и лука и се налива гореща вода, колкото да ги покрие.
  3. Добавяте сол и се оставя да ври на умерен огън, до омекване на продуктитте.
  4. След това се пасира и се сипва млякото.
  5. Супата се връща на котлона за още 5 минути.
  6. За крутоните: зехтин и риган

 

By |2019-10-08T04:53:33+03:00октомври 8th, 2019|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!