Гъбена крем супа

  • 450г печурки
  • 4-5 средноголеми картофа
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 250мл.  сметана за готвене или крем
  • 50г. краве масло
  • 2 с.л. брашно
  • сол и черен пипер на вкус

  1. Картофите, морковите, лука и гъбите се почистват и нарязват наедро. Заливат се с 2 литра студена вода и се варят докато омекнат. След това половината от течността се изсипва, а останалия бульон и зеленчуците се пасират до получаването на гладка смес.
  2. Брашното се запържва в маслото, като непрекъснато се бърка. Добавя се сметаната, разбърква се и се вари около 1 минута. Накрая сметаната се добавя към пасираните зеленчуци, разбърква се и супата се овкусява със сол и черен пипер на вкус.
  3. По желание може да поднесете супата с крутони.
By |2019-10-08T05:11:50+03:00октомври 8th, 2019|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!