Порции / около 15+
- 500-600гр. Свинско месо (по-малко мазнина)
- 4-5 Картофа (средни)
- 2-3 бр. Моркова
- 2 гл. Лук (средни)
- 150мл. Доматено пюре (или 1-2 домата/обелени)
- 250-300гр. Фиде
- 5-6литра Вода (спрямо тенджерата/ 8-литрова)
- 1/2 връзка Магданоз
- 1 с.л Черен и 1 с.л Червен пипер
- 1/2 с.л Вегета
- 40-50мл. Олио
- Сол на вкус
- Нарежете месото на едри парчета
- Обелете картофите, зеленчуците и ги изплакнете.
- Картофите ги нарежете на средни парченца а зеленчука на по-дребни, в желан вид.
- Загрейте тенджера с вода+ 1с.л. сол и поставете месото, картофите и зеленчука (без да ги запържвате)
- Когато поври около 10мин всичко, отстранете пияната от повърхността на водата с черпак.
- Прибавете: Доматеното пюре, Черния пипер,Червен пипер, Вегетата, Олиото и разбъркайте
- Малко преди да са напълно сварени зеленчука и картофите, извадете свареното месо, охладете го и накъсайте на парченца (големина: по желание – ситно/едро), след което го върнете обратно!
- Добавете фидето и магданоза и бъркайте от време на време.
- При готовност на фидето (около 6-10мин) може да отстраните от котлона супата.