Супа със свинско месо

Порции / около 15+

  • 500-600гр. Свинско месо (по-малко мазнина)
  • 4-5 Картофа (средни)
  • 2-3 бр. Моркова
  • 2 гл. Лук (средни)
  • 150мл. Доматено пюре (или 1-2 домата/обелени)
  • 250-300гр. Фиде
  • 5-6литра Вода (спрямо тенджерата/ 8-литрова)
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 1 с.л Черен и 1 с.л Червен пипер
  • 1/2 с.л Вегета
  • 40-50мл. Олио
  • Сол на вкус

  1. Нарежете месото на едри парчета
  2. Обелете картофите, зеленчуците и ги изплакнете.
  3. Картофите ги нарежете на средни парченца а зеленчука на по-дребни, в желан вид.
  4. Загрейте тенджера с вода+ 1с.л. сол и поставете месото, картофите и зеленчука (без да ги запържвате)
  5. Когато поври около 10мин всичко, отстранете пияната от повърхността на водата с черпак.
  6. Прибавете: Доматеното пюре, Черния пипер,Червен пипер, Вегетата, Олиото и разбъркайте
  7. Малко преди да са напълно сварени зеленчука и картофите, извадете свареното месо, охладете го и накъсайте на парченца (големина: по желание – ситно/едро), след което го върнете обратно!
  8. Добавете фидето и магданоза и бъркайте от време на време.
  9. При готовност на фидето (около 6-10мин) може да отстраните от котлона супата.
By |2019-10-07T23:30:34+03:00октомври 7th, 2019|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!