Skip to content
Домашни чушки с боб – Дон Цеци


- 12-15 чушки (зелени и червени)
- 1кг. Боб
- 1кг. Червен лук
- 1 с.л. Чубрица
- 1 с.л. Джоджен
- Сол на вкус
- Олио (за пържене и намазване)
- Вода (за варене на боба)

- Поставяме боба в съд с вода (да престои една нощ).
- На следващия ден го изваждаме от водата, изплакваме и прецеждаме.
- Посваяме боба в тенджера с вода ”да ври” (може и в тенджера под налягане). Сменяме около 2 пъти водата – до готовност, след което прецеждаме.
- Лука се почиства и нарязва на дребно, пържиме с малко олио за около 1-2мин.
- Измиваме чушките / Изрязваме капачетата откъм дръжката / Почистваме от вътрешната страна (готови за пълнене).
- Прибавяме боба към лука, добавяме и подправките, бъркаме още около минута и сместа е готова.
- Пълниме чушките и ги намазваме с олио – намазваме и тавата и подреждаме
- Печеме на 190-200/градуса във фурна (среда) до готовност.
Видяно:
1 033
error: Content is protected !!