Домашни чушки с боб – Дон Цеци

  • 12-15 чушки (зелени и червени)
  • 1кг. Боб
  • 1кг. Червен лук
  • 1 с.л. Чубрица
  • 1 с.л. Джоджен
  • Сол на вкус
  • Олио (за пържене и намазване)
  • Вода (за варене на боба)

  1. Поставяме боба в съд с вода (да престои една нощ).
  2. На следващия ден го изваждаме от водата, изплакваме и прецеждаме.
  3. Посваяме боба в тенджера с вода ”да ври” (може и в тенджера под налягане). Сменяме около 2 пъти водата – до готовност, след което прецеждаме.
  4. Лука се почиства и нарязва на дребно, пържиме с малко олио за около 1-2мин.
  5. Измиваме чушките / Изрязваме капачетата откъм дръжката / Почистваме  от вътрешната страна (готови за пълнене).
  6. Прибавяме боба към лука, добавяме и подправките, бъркаме още около минута и сместа е готова.
  7. Пълниме чушките и ги намазваме с олио – намазваме и тавата и подреждаме
  8. Печеме на 190-200/градуса във фурна (среда) до готовност.
By |2019-10-07T23:28:18+03:00октомври 7th, 2019|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!