Айсберг салата Monte

4-5 порции

  • 1бр. Айсберг салата
  • 250-300гр. Чери домати (нарязани на половинки)
  • 100гр. запечен бекон (къбчета, парченца – за поръсване)
  • 4-5 яйца сварени (нарязани на шайби)
  • Див лук – ситно (за украса) или пресен на ситно
  • Сол и Черен пипер за яйцата

Дресинг

  • 30гр. Горчица дижонска
  • 30гр. Соев сос Лайт ( Лайт – Японски соев сос е с 43% намалено съдържание на сол)
  • 190гр. Олио
  • 15гр. Оцет – бял
  • 15гр. Захар
  • 5гр. Чеснова паста (чесън пасиран в олио 100гр. към 150гр.)
  • 1гр. бял пипер (или 1 щипка)

  1. Нарязвате ”Айсберг салатата” на голями шайби (или желан вид, може и накъсан)
  2. Нарежете бекона на кубчета или малки парченца и ги изпечете (запържете) на тиган без мазнина.
  3. Чери доматите се нарязват на половинки, сварените яйцата на шайби а дивия лук на ситно.
  4. Поставете в чиния Айзберга, сложете малко чери домати, бекон и полейте леко с дресинга.
  5. Поръсете с дивия лук и поставете в страни – шайбите яйца поръсени с малко сол и черен пипер.
  6. Друг вариант – преди да сервирате Айсберг салатата е да я оваляте в купа с дресинга и тогава в чинията!
By |2019-10-23T00:56:28+02:00октомври 7th, 2019|Салати, Хранене|
error: Content is protected !!