Владимир НиколовАрт Влади” е роден на 16 септември 1980 г. в София. Баща му е художник, поради което израства в среда на интелектуалци и артисти. Още 15-годишен, започва да вае от камък, бронз фигури и поп Арт картини на известни български личности. Завършва училище за приложни изкуства. Работи също с метал, занимава се с керамика и живопис.

Активен и изявен спортист, Владимир Николов се занимава с борба и кикбокс. Спортните му занимания естествено го насочват към спортни теми в изкуството.

Най-известната му скулптура е Олимпийският фонтан в Корсие сюр Вьове (Corsier-sur-Vevey), кантон Во, Швейцария, намиращ се пред централата на Обединената световна борба (United World Wrestling – новото име от септември 2014 г. на Международната федерация по борба, позната като ФИЛА). Там през 2010 г. е поставена скулптура с фигури на борци, изобразяваща известна хватка на прочутия български борец Валентин Йорданов. Тя е първата скулптура извън България, посветена на български спортист. Той прави и бронзови скулптури на всичките 6 президенти на ФИЛА.

През 2011 г. Българската федерация по борба предлага на Столичната община да постави статуя на борец, изработена от Николов, на мястото на загадъчно изчезналата фигура на дискохвъргач пред официалния вход на Националния стадион „Васил Левски“.

През 2011 г. изработва скулптура – бюст от бронз пред Национална спортна академия на професор Райко Петров. Статуята е официално открита от президента на Международната федерация по борба Рафаел Мартинети.

През 2014 г. прави самостоятелна изложба в казино Евиан – Франция. През 2018 г. участва на Първия международен салон за съвременно изкуство в Пале дьо Фестивал – Кан, Франция.

Ункалния талант на Владимир Николов, може да се види в картини, скулптури и дънкови якета за невероятно разнообразие от хора и организации, вариращи от Флойд Мейуедър – най-богатият боксьор в света; живопис за частната колекция на шейха на Абу Даби Шейх Халифа Бин Заед Ал Нахиян; клиенти от звездите на Холивуд като Долф Лундгрен, Кайли Дженър; картини и дънкови якета за частната колекция на Джордан Белфорт – Вълкът на WALLSTREET; специално яке за министъра на отбраната на България Красимир Каракачанов; яке за дъщерята на Брус Лий; якета за американския журналист от Холивуд – Джейсън Лий.

През 2018 г. ArtVLADI бе поканен от БАНКА BEKB -BERNER KANTONAL в Берн, за да направи голямо арт шоу пред 6000 Санта Клауси и да направи специална картина за банката. Художникът направи и картини за банковото наследство.През 2018 г. ARtVLADI участва в Първия международен панаир за съвременно изкуство в Кан в Palais Des Festival s. През 2019 г. художникът участва в Първия международен панаир за съвременно изкуство в О-Савоя в Рошпо.
Общо неговото творчество е съставено за 24 години от 3600 картини, 1700 скулптури в бронз и 1200 скулптури в камък, всички отделни произведения, изложени в няколко страни, и повече от 3000 парчета пластични скулптури.


ART VLADI гостува виртуално в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ 27.04.2020 


Виж още > www.vladivv.com   /  facebook:  ТУК      / instagram: ТУК