Noodles в чаша – 2 порции
- Нудли – полуготови от пликчета
- Част 1:
- 1 с. л. соев сос
- 1½ ч.л. захар
- 1 ч.л. Мирин – Сладко оризово вино
- 1 ч.л. Черен пипер
- Част 2:
- 200гр. тънко нарязана телешко – beef ribeye (може и друго по избор)
- 100гр. зелено зеле, нарязано на дълго
- 50гр. Лук, нарязан – полумесеци
- 50гр. Малък нарязан морков – пръчици
- 2 скилидки чесън, нарязан на малки парченца
- Част 3:
- телешки бульон – разтворен в гореща вода
- 1 ч.л. олио
- 1 зелен лук, нарязан
2бр. яйца на очи в тиган – за капак (по желание)
- Комбинирайте в купа: соевия сос, захарта, мирина и черен пипер. Разбъркайте добре, добавете телешкото месо, зеле, лук, моркови и чесън и разбъркайте още веднъж (да се овкуси).
- Пригответе (полуготовите) Noodles, като ги полеете с врялия телешкия бульон – изчакате около 3мин. след което ги прецедете от водата.
- Загрейте уок или голям тиган на висока температура, добавете олиото и сместа (овкусено телешко със зеленчуци).
- Запържва се за 2 до 3 минути или докато говеждото месо е напълно приготвено и зеленчуците поомекнат леко.
- Добавете Noodles и разбъркайте, докато всичко е добре комбинирано и Noodles са напълно готови, около 1 минута.
- Отстранете от огъня, добавете зелен лук и сервирайте в хартиена чаша
- Добавете пържено яйце за капак, ако желаете.