Noodles в чаша –  2 порции

Noodles в чаша –  2 порции

  • Нудли – полуготови от  пликчета
  • Част 1:
  • 1 с. л. соев сос
  • 1½ ч.л. захар
  • 1 ч.л. Мирин – Сладко оризово вино
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • Част 2:
  • 200гр. тънко нарязана телешко – beef ribeye (може и друго по избор)
  • 100гр. зелено зеле, нарязано на дълго
  • 50гр. Лук, нарязан – полумесеци
  • 50гр. Малък нарязан морков – пръчици
  • 2 скилидки чесън, нарязан на малки парченца
  • Част 3:
  • телешки бульон – разтворен в гореща вода
  • 1 ч.л. олио
  • 1 зелен лук, нарязан

2бр. яйца на очи в тиган – за капак (по желание)

  1. Комбинирайте в купа: соевия сос, захарта, мирина и черен пипер. Разбъркайте добре, добавете телешкото месо, зеле, лук, моркови и чесън и разбъркайте още веднъж (да се овкуси).
  2. Пригответе (полуготовите) Noodles, като ги полеете с врялия телешкия бульон – изчакате около 3мин. след което ги прецедете от водата.
  3. Загрейте уок или голям тиган на висока температура, добавете олиото и сместа (овкусено телешко със зеленчуци).
  4. Запържва се за 2 до 3 минути или докато говеждото месо е напълно приготвено и зеленчуците поомекнат леко.
  5. Добавете Noodles и разбъркайте, докато всичко е добре комбинирано и Noodles са напълно готови, около 1 минута.
  6. Отстранете от огъня, добавете зелен лук и сервирайте в хартиена чаша
  7. Добавете пържено яйце за капак, ако желаете.
By |2019-05-13T10:23:45+03:00май 13th, 2019|Други, Хранене|
error: Content is protected !!