Свинско по китайски – Char Siu, BBQ

Свинско по китайски – на фурна (Chinese / Char Siu BBQ pork)


  • 1,5 кг. свинско филе
  • За марината:
  • ⅓  чаша соев сос
  • 1 с.л. тъмен соев сос
  • 2 супени лъжици сос ”Hoisin”
  • 2 супени лъжици сос от стриди
  • 50мл.  шаоксинско вино
  • 2-3 с.л. мед
  • 1 с.л. пушен червен пипер
  • 5 скилидки чесън – настъргани
  • За Глазурата:
  • отделете малко от маринатата за глазурата
  • 3-4 с.л. мед
  • Инфо: Глазурата се състои от соса но с повече мед, който трябва да карамелизира при печене

  • Нарежете на половина свинското филе по дължина и го поставете в тавичка.
    Комбинирайте всички съставки за марината и разбъркайте добре, докато медът се разтвори напълно.
  • Изсипете ¾ от маринатата върху свинското месо и овъргаляйте парчетата.
  • Оставете да се маринова поне 6 часа до 48 часа.
  • Загрейте фурната до температура (250-градуса) за 10мин. Поставете хартия за печене или алуминиево фолио и стойка (решетка), върху голяма тава за печене.
  • Поставете маринованото свинско месо върху подготвената тава (избършете го леко от маринатата) и печете на най-ниската стойка на фурната за 10-12 минути.

  • Междувременно съчетайте останалата марината и мед, за да направите глазура.
  • След 12 минути печене, намажете (с глазурата) свинското месо от двете страни и печете още 10 до 12 минути.
  • Намажете пак с глазурата още веднъж и поставете свинското месо на най-високата поставка на фурната за да карамелизира 2-3 минути
  • Вътрешната температура на свинското месо трябва достигне 63-градуса. (използвайте термометър за месо)
  • Извадете месото от фурната и оставете да престои 3 минути.
  • Нарежете на парчета и използвайте за различни ястия!

Сервирайте върху: зелена салата, нудли, супа рамен и др.


виж още – температура на месата при готвене >>

By |2019-05-13T07:50:52+03:00май 13th, 2019|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!