Корейски пържени пилешки хапки в лют сос

В рецептата има два корейски соса, може да направите и двата!

  • Марината за пилето
  • 1.5кг. цяло пиле, нарязани на 25 до 30 броя парченца
  • 8 до 10 скилидки чесън / настърган
  • 20гр.  джинджифил / настърган
  • 1 с.л. сол
  • ½ супени лъжици черен пипер
  • 1 чаша – бяло вино, водка без аромат или мляко
  • За панировката:
  • 1 чаша прах Темпура (японска панировка за зеленчуци и морски дарове).
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • ½ чаена лъжица лук на прах
  • 1 ч. л. къри на прах
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 2 ч.л. захар
  • 1-2 чаши студена вода (да се получи – каша)
  • За горчичния сос:
  • 1½ с.л. лек соев сос (лайт има 75% по малко сол)
  • 1½ с.л. оризов оцет или лимонов сок
  • 1½ с.л. Горчица
  • 2 с.л. вода
  • Украса: сусам (по желание)
  • Южна Коря – лют сос:
  • 2 ч.л. Gochujang, корейски червен пипер паста (или друг вид чили сос/паста)
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1½ с.л. ягодово сладко (можете да замените с някой плодов конфитюр / желе)
  • 2 с.л. кетчуп
  • 1½ с.л. worcestershire сос
  • 2 с.л. захар
  • чаша вода
  • 2 скилидки чесън, настъргани
  • Приготвяне на сос 2: оставете соса да ври 3-4мин. и овъргаляйте пилешките парченца в соса, може да добавите и сусам.

Олио за пържене

  1. В купа комбинирайте всички съставки за маринатата и добавете нарязаните парченца пиле. Разбъркайте добре – покрийте и поставете в продължение на 2 часа в хладилник.
  2. Направете соса, докато чакате пилето да се маринова.
  3. Добавете всички съставки за горчичния сос в купа и разбъркайте добре.
  4. Олиото за пържене се загрява на 170-градус в дълбок тиган – уок
  5. Разбъркайте съставките от панировката и добавете пилешкото месо. Овъргаляйте добре всички парченца месо.
  6. Добавете пилешките парчета едно по едно в горещото олио (внимателно) и се запържват за няколко минути (приблизително 5-7мин.) до златисто.
  7. Извадете и поставете върху хартиената подложка.
  8. Когато всичките пилета са вече пържени, повишете температурата на олиото до 190-градуса за двойно пържене.
  9. Внимателно изхвърлете цялото пиле и запържете за 2 до 3 минути до златисто кафяво
  10. Извадете и поставете отново върху хартиената подложка.
  11. Проверете месото дали е готово, като разрежете най дебелото парченце.
  12. Сервирайте с горчичния сос в сосиера (половината хапки потопете в лютия сос).
  13. Ако не обичате горчица или лютия сос, изберете някои от нашите сосове виж тук >>
By |2019-10-23T01:03:45+02:00май 13th, 2019|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!