Салата с паста и пилешко месо

  • 3 чаши настърганo на едро, варено пилешко месо (бяло)
  • 400-450гр. пакет паста по избор – Талиатели, Фарфалини, Фусили, Тръбички или друга.
  • Може да добавите: чери домати, моркови тънки пръчки и други.
  • Дресинг:
  • 1/4 чаша семена от сусам
  • 1/2 зехтин или олио
  • 1/3 чаша соев сос – Лайт (има 75% по малко сол)
  • 1/3 чаша оризов оцет (ако нямате –  обикновен бял)
  • 3 супени лъжици бяла захар
  • 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
  • 1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер
  • За поръсване:
  • 1/3 чаша нарязан пресен магданоз или кориандър по избор.
  • 1/3 чаша нарязан зелен лук

  1. Сварявате пастата и месото (по отделно) и премахвате водата от тях.
  2. Месото се настъргва на едро ренде или се начупва на на малки парченца.
  3. Смесвате всички съставки от дресинга в купа и разбърквате добре.
  4. Поставяте в купа:  пастата > пилешкото > магданоза и лука > накрая прибавяте дресинга и разбърквате хубаво.
By |2019-05-12T08:07:12+03:00май 12th, 2019|Салати, Хранене|
error: Content is protected !!