Палачинки с крем и горски плодове

  • Тесто за палачинките:
  • 3 големи яйца
  • 1 чаша универсално брашно
  • 1 чаша мляко
  • 1/4 чаша студена вода
  • 2 супени лъжици растително масло
  • 1 супена лъжица бяла захар
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/4 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • Пълнеж – крем:
  • 1 и 1/2 чаша сирене рикота виж картинката >
  • 1/2 чаша крема сирене – по избор
  • 1 кора от лимон (настъргана)
  • 1 голямо яйце
  • 2 супени лъжици бяла захар
  • 1 щипка сол
  • 1 супена лъжица разтопено масло
  • 1 супена лъжица пудра захар
  • Украса:
  • Сладко от малини (или по избор)
  • Синя боровинка
  • Малина и други
  • Идея: може да добавяте или сменяте плодовете с други (сладко от праскови + парченца праскова).

  • Всички съставки за тестото – добавяте в купа и разбивате добре (миксер или телена бъркалка). Оставете тестото да престои на стайна температура 30 минути.
  • Загрейте 10-инчов, неприлепващ тиган на средно висока температура. Напръскайте или избършете леко с растително масло. Направете палачинките, като изсипвате течноста със средно голям черпак!
  • За плънката също прибавяте всички съставки и разбърквате с лажица, покрийте и поставете в хладилник.
  • След като палачинките са готови поставете плънката в палачинката с лъжица и сгънете по посочения начин – виж снимката 
  • Запържете готовите палачинки за кратко (отново) и печете на фурна ”160/градуса” в тава за 10-12мин.
  • Украсете със сладкото, малините, боровинките и пудрата захар.

Използвайте лъжица, като разчупите (за 1 -хапка) и потопете в сладкото!

By |2019-05-12T22:33:59+03:00май 12th, 2019|Други, Хранене|
error: Content is protected !!