Сос за спагети – Monte

  • 600гр.  Доматено пюре
  • 50-70гр. вода (ако пюрето е по течно не слагайте вода, тя е само за по-плътните)
  • 1 с.л. препълнена Захар  (може и кафява)
  • 1 с.л. черен пипер
  • 1-2 щипки сол
  • 4-6 листа Босилек (пресен) – нарязан на малки парченца (или доматено пюре с босилек)

Добавете всички съставки в подходящ съд с капак и варете 5-10мин.


Най-важното за вкусното пюре:

  1. Доматеното пюре трябва да се сготви (доматите трябва да врат  поне 5-10мин. – сложете капак, да не пръска навсякъде), така вкуса става по добър. Добавете и малко вода, 50-70гр. ако пюрето е по-плътно, да не се получи като лютеница 🙂
  2. Второто най важно – добавете ”захар” пюрето така се получава много вкусно и наподобява кетчуп.
  3. Всички други съставки са по ваш вкус – примерно чеснова паста, магданоз и др. за по уникален вкус!

Как да направите сухите спагетите от вчерашния ден по-свежи?

  1. Извадете спагетите и към тях добавете в зависимост от количеството (чаша вода ”вряла” + зеленчуков или друг бульон – разтворен), ако не обичате много солено може и половин бульон.
  2. Добавете бульона в тигана, когато загрее прибавете спагетите и разбъркайте.
  3. Бъркайте докато водата почти изчезне и спагетите са достатъчно топли.
By |2019-05-12T05:28:49+03:00май 2nd, 2019|Други, Хранене|
error: Content is protected !!