Вариант 1:
- 300гр. Пилешко филе
- 2-3бр. Яйца
- Галета – по възможност ”панко”
- 1 щипка сол
- Нарежете пилешкото филе на дълги парчета (жулиени), с дебелина около: 1,5-2см.
- Разбъркайте яйцата хубаво и добавете солта
- Потапяте пилешкото в яйцата и разбърквата добре – всички парчета да са мокри от всякаде.
- Изваждате едно по едно парчетата пиле и поставяте в галетата.
- Овалвате парчетата от всички страни – притискате с ръка галетата към пилешкото, така залепва по здраво!
- Пържете в тиган или фритюрник в предварително загрято олио за около 2-3мин. Проверете дали месото е изпържено като извадите едно от парченцата и леко го резнете с нож (в най дебелата част)!
Вариант 2: + брашно
- Намокрете парченцата с вода – овъргаляйте ги едно по едно в брашно, след това ги поставете в яйцата и продължете стъпките от вариант 1.
- вода> брашно> яйце> галета
Препоръчана галета / хлебни трохи