Панирани пилешки хапки – вкусни и хрупкави

Вариант 1:

  • 300гр. Пилешко филе
  • 2-3бр. Яйца
  • Галета – по възможност ”панко
  • 1 щипка сол

  • Нарежете пилешкото филе на дълги парчета (жулиени), с дебелина около: 1,5-2см.
  • Разбъркайте яйцата хубаво и добавете солта
  • Потапяте пилешкото в яйцата и разбърквата добре – всички парчета да са мокри от всякаде.
  • Изваждате едно по едно парчетата пиле и поставяте в галетата.
  • Овалвате парчетата от всички страни – притискате с ръка галетата към пилешкото, така залепва по здраво!
  • Пържете в тиган или фритюрник в предварително загрято олио за около 2-3мин. Проверете дали месото е изпържено като извадите едно от парченцата и леко го резнете с нож (в най дебелата част)!

Вариант 2: + брашно

  • Намокрете парченцата с вода – овъргаляйте ги едно по едно в брашно, след това ги поставете в яйцата и продължете стъпките от вариант 1.
  • вода> брашно> яйце> галета

Препоръчана галета / хлебни трохи

By |2019-05-06T00:36:38+03:00май 2nd, 2019|Други, Хранене|
error: Content is protected !!