Как се пържи риба? – съвети

  • Премахнете люспите на големите риби (преди пържене – задължително!), те са вредни при поглъщане.
  • Измийте и почистете рибата със студена вода
  • Изберете как да изпържите рибата: Цяла/Котлети/Филета или друго
  • Има три варианта за пържене, много зависи и от самата риба! (вариант 1: много малко олио / вариант 2: на половина рибата да е потопена в олио / вариант 3: цялата да е потопена в олио.
  • Загрейте олиото (ако използвате термометър) 160-170 градуса e нормалната температура за пържене!
  • Направете смес от 2 вида брашно:  Бяло брашно 400гр. – (Царевично 200гр. – за по хрупкава риба) и разбъркайте добре. Може да използвате и само Бяло брашно.
  • Намокрете почистената рибата с вода или използвайте лимони.
  • Поставете рибата в брашното и овъргаляйте добре (притиснете брашното към рибата с ръка).
  • Пържете до готовност – вътрешната температура на повечето риби трябва да е ”63°C – готова”
  • Как да познаем без термометър дали рибата е сурова? Проверете най дебелата част около гръбнака с помощта на ножче или друго, дали месото изглежда прозрачно или бяло (ако е бяло е готова)
  • Извадете изпържената риба и я поставете върху кухненска хартия да се отцеди от излишната мазнина!

By |2019-04-16T05:26:43+03:00януари 18th, 2019|Информация, Хранене|
error: Content is protected !!