Как се пържи риба? – съвети

  • Премахнете люспите на големите риби (преди пържене – задължително!), те са вредни при поглъщане.
  • Измийте и почистете рибата със студена вода
  • Изберете как да изпържите рибата: Цяла/Котлети/Филета или друго
  • Има три варианта за пържене, много зависи и от самата риба! (вариант 1: много малко олио / вариант 2: на половина рибата да е потопена в олио / вариант 3: цялата да е потопена в олио.
  • Загрейте олиото (ако използвате термометър) 170 градуса – нормалната температура за пържене!
  • Направете смес от 2 вида брашно:  Бяло брашно 400гр. – Царевично 200гр. и разбъркайте добре.
  • Намокрете почистената рибата с вода или използвайте лимони.
  • Поставете рибата в брашното и овъргаляйте добре (притиснете брашното към рибата с ръка).
  • Пържете до готовност – вътрешната температура на повечето риби трябва да е 63°C
  • Как да познаем без термометър дали рибата е сурова? Проверете най дебелата част около гръбнака с помощта на ножче или друго, дали месото изглежда прозрачно или бяло (ако е бяло е готова) или при лесно отделяне на месото от гръбнака – също е готова!
  • Извадете изпържената риба и я поставете върху кухненска хартия да се отцеди от излишната мазнина!

By |2019-01-21T05:30:59+00:00януари 18th, 2019|Информация, Хранене|
error: Content is protected !!