Печени пилешки бутчета с вино и соев сос

  • 7-8бр. Пилешки бутчета
  • 80мл. Соев сос – Лайт (в него има по малко сол -75%)
  • 80мл. Бяло вино
  • 40мл. Олио
  • 1л. Вода
  • Черен пипер и сол на вкус

  1. Поставете бутчетата в тава с кожата нагоре.
  2. Добавете – водата, олиото, соевия сос и виното (в тавате е добре да има около 1 пръст вода)
  3. Поръсете с черен пипер и малко сол
  4. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса (в средата на  фурната и печене от двете страни) за около 40-60 мин. в зависимост до каква степен желаете.
  5. Добавете 30-40гр. масло по време на печене (по желание), полейте поне веднъж бутчетата с черпака.
 

By |2018-12-17T01:18:42+00:00декември 17th, 2018|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!