Доматен сос от Jamie Oliver

Обикновен доматен сос от Jamie Oliver

20-30мл. Зехтин
4 скилидки чесън
60гр. босилек – пресен
3×400г. консервирани домати – цели (по възможност чери)
сол и черен пипетр на вкус

  • Нарязвате чесъна на дребно и запържвате леко
  • Добавя се пресния босилек и доматите от консерва
  • Разбърквате съставките и начупвате леко доматите с пластмасова шпатула
  • добавяте сол и черен пипер на вкус
  • Малко след като зави, отстранявате от котлона и прецеждате през цедка доматите (използвайте пластмасова шпатула за претискане на доматите към цетката, за пълно прецеждане)
  • Върнете на тигана и варете 5-6мин.
  • След като се охлади, може да го използвате или замразите в плик за около месец.

Вариант 2: пасирате доматите в блендер (малко: да останат парченца), запържвате нарязания на дребно  чесън 4-5бр. Добавяте доматите и оставяте да ври около 10мин. Отстранявате от котлона и добавяте нарязания на лентички босилек – разбърквате! Изчакайте да се охлади и използвайте.

By |2019-11-09T01:09:07+02:00декември 17th, 2018|Други, Хранене|
error: Content is protected !!