Лазаня – невероятно вкусна

Част 1 – смес

  • 500-700г. Телешка кайма
  • 1 глава Лук
  • 3-4 скилитки Чесън (настърган)
  • 400гр. Домати – намачкани (без обелки)
  • 200гр. Доматено пюре (или Италянски сос – болонезе)
  • 200мл. Вода
  • 3 с.л. Захар
  • 1 с.л. Босилек – сушен
  • 1 стрък Магданоз – пресен (без дръжки, нарязан)
  • Черен пипер – на вкус
  • Сол – на вкус
  • 2 с.л. ”семена от копър – резене” може и без него

Част 2 – крем

  • 300-400гр. Сирене ”Рикота”
  • 1бр. Яйце
  • 3-5гр. Магданоз
  • щипка сол

  • Лазаня паста – (широки плочки)

Част 3 (настъргани)

  • 200гр. Моцарела
  • 200гр. Пармезан

  • Запържете телешката каймата заедно със лука и чесъна
  • Добавете намачканите домати и доматеното пюре + подправките и магданоза (виж: Част 1 – смес)
  • Разбъркайте добре и гответе няколко минути.

  • Направете смес от: сирене ”Рикота”, яице, магданоз и сол (виж: Част 2 – крем)
  • Намажете тавичката със доматите и месото (част 1)
  • Добавете ”Лазаня паста” една до друга и намажете с малко крема от (част 2)

Повтаряйте стъпките 4-пъти (или по желание) – последната стъпка са сирената (най-отгоре)

  1. Домати
  2. Лазаня
  3. Крем
  4. Сирена

Покрийте тавата с фолио и печете 190-градуса около 50мин. (в средата на фурната).


Съвет: Винаги може да импровизирате и да замените продуктите (Моцарела/Пармезан с Кашкавал), сирене ”Рикота” с крема сирене и др.

Сирене Рикота – снимка

 

By |2018-12-31T05:22:45+00:00декември 11th, 2018|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!