Пълнени чушки с боб

  • 1 ч. ч. боб 
  • 2 глави – лук (червен)
  • 10бр. – сушени чушки 
  • 1/2 к. ч. – олио
  • 1 ч. л. – джоджен 
  • 1 ч. л. червен пипер 
  • сол на вкус

  1. Бобът трябва да престои няколко часа във вода, след което се слага да заври и първата вода се излива. След това наливате вода и връщате боба на котлона и варите, докато поомекне, но не до пълно сваряване, тъй като ще бъде подлаган още на термична обработка.
  2. Докато бобът се вари, обелете и нарежете лука на дребно. Чушките залейте с топла вода. В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и изсипете нарязания лук, задушете го докато омекне. Когато бобът е полусварен го отцедете от водата и го добавете към задушения лук, разбъркайте за още 3-4 минути. Свалете сместа от котлона, добавете подправките и 1 чаена лъжица сол. Разбъркайте добре.
  3. Отцеждате чушките от водата и с помощта на лъжица пълните бобената смес в чушките и нареждате в тава. Добавяте 1 чаена чаша вода и слагате тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете 30 минути.
Сподели

By |2018-12-07T14:22:59+00:00декември 7th, 2018|Основни ястия, Хранене|Коментарите са изключени за Пълнени чушки с боб

About the Author:

error: Content is protected !!





Към лентата с инструменти