Впечатляващи трезори

Fort Knox, USA – Планирате ли да влезнете във Форт Нокс?

Първо, преминете четирите огради – две от които са електрически – и после се промъкнете покрай въоръжените стражи, детекторите за движение и алармите разположени по периметъра.

Не забравяйте да избегнете видеокамерите с нощно виждане и постоянно видеонаблюдение.

Не губете време да се опитвате да взривите или пробивате гранитните стени – те са дебели 1.2-метра и се държат заедно от 750 тона стомана. Ако преминете през въоръжената охрана вътре, плюс лабиринта от заключени врати, най-вероятно ще бъдете спрян от 22-тонната врата на сейфа.

Не се отчайвайте. Сводът може да бъде отворен, но само ако намерите всички членове на екипа, които познават малка част от комбинацията (ще ви трябва всички от тях, тъй като никой не знае всичко.)

След като влезете в трезора, ще трябва да се пробият по-малките трезорчета, скрити вътре, след което можете да започнете да вземате 5000 тона златхи килчета, съхранявани там. И внимавайте, когато тръгвате: 30 000 войници от военния лагер на Форт Нокс ще ви изчакат навън.


Global Seed Vault, Norvegia Svalbard – Международното семехранилище Ако скоро се случи Армагедон, има надежда за връщане на световните растителни култури обратно, спасението е на 119-метра под северната планина!

Световният сейф в Свалбард на остров Спитсберген в момента помещава над 500 000 от световните растителни видове. Сводът е на 997 километра южно от Северния полюс и е защитен от стотици мили от океана, плюс няколко хиляди полярни мечки. Тя е толкова дълбока, че е устойчива на ядрен холокост, да не говорим за тежки земетресения. Той също така седи на 430 фута над морското равнище, безопасно от всяко възможно повишаване на морското равнище.

Трите сейфа се намират зад четири тежки стоманени врати. Докато ключовете не са скрити под обшивката, нашите семена трябва да бъдат безопасни от Страшния съд.

Банката е оборудвана с взривобезопасни врати и шлюзови камери. Съхранението на семената се обезпечава от хладилната инсталация, способна да работи с горивото на местните въглища, и вечната замръзналост. Семената се съхраняват увити в алуминиево фолио при температура от -20 до -30 °C.


Виж още:  част 1  /  част 2  /  част 3 част 4

By |2018-12-05T12:06:22+03:00декември 5th, 2018|Любопитно|
error: Content is protected !!