Червеният плаж се намира в делтата на река Liaohe, на около 30 километра югозападно от град Панджин в Китай. Плажът получава своето име от външния му вид, което се дължи на вид морски плевели, които процъфтяват в почвата със солеви алкали. Плевелите, които започват да растат през април или май, остават зелени през лятото.

През есента тази трева се превръща в пламтящо червено и плажът изглежда като покрит с безкраен червен килим, който създава рядък червен морски пейзаж. Повечето от Red Beach са природен резерват и са затворени за обществеността. Само малък, отдалечен, раздел е отворен за туристите.

От създаването през 1984 г. на Panjin City, Red Beach е разработен като еко-туристическа дестинация. Червеният плаж е дом на над 400 вида диви животни и е мястото на пребиваване за приблизително 250 вида птици, които мигрират ежегодно от Източна Азия до Австралия. Около 20 от тези видове птици са защитени. Птиците са привлечени от възможностите за гнездене на водната флора в района, както и от изобилието на риба, за да могат да се хранят.

Хората също са привлечени от кулинарното богатство на влажните зони, тъй като Panjin се радва на репутация като “земя на риба и ориз”. Локалните раци са деликатес, а местният къс зърно е с много високо качество. Всъщност този ориз стана официалният ориз на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. Panjin се отличава и като една от малкото оризопроизводителни райони на Северен Китай, където пшеницата е по-господстваща, отколкото на юг.

Държавно защитена зона, туристите могат да ходят сред редките тръстики чрез специално инсталирани дървени пътеки, които се простират над деликатната екосистема.