- 1 яйце
- 1 с.л. брашно
- 1 ч.ч. кисело мляко.
- Недостатъците на застройките са, че правят супите по-нетрайни но са по вкусни!
- Вземете подходящ съд и разбийте вътре 1 яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Загрейте получената смес на котлон като бъркате непрекъснато.
- Когато смета се сгъсти, налейте малко от супата в застройката, варете около 1-2 минути и след това излейте в готовата супа. Разбъркайте старателно и сте готови.
- Ако не се приготви правилно обаче, застройката може да се пресече и да придаде на супата неприятен вид.
Вариант 2:
За топлата застройка са ви необходими 1 с.л. брашно, 1 яйца, 1 с.л. масло и 1 ч.ч. кисело мляко. Свалете готовата супа от огъня. Запържете леко брашното в маслото и го махнете от котлона. Разбийте киселото мляко и яйцето поотделно, след което внимателно ги смесете. Прибавете бавно към брашното, като бъркате непрекъснато. Излейте застройката в супата, като бъркате непрекъснато.
За варената застройка са ви необходими 1 яйца, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Разбъркайте отделно млякото и яйцето, а брашното размийте на кашичка с малко вода и сол. Смесете ги заедно.
Линкове: Застройки / Заливки и др.