Как се прави заливка за мусака?

  • 4 яйца
  • 400гр. кисело мляко (околко 3%)
  • 1 супена лъжица брашно
  • Щипка сол
  • 1 кафена лъжичка сода (ако искате по бухнала заливка сложете малко бакпулвер – вместо сода)

  1. Разбъркайте яйцата.
  2. В кофичката с киселото мляко, разбъркайте содата, докато млякото шупне.
  3. Прибавете млякото към яйцата.
  4. Добавете брашното и щипка сол.
  5. Сега, всичките тези продукти, разбъркайте много добре.
  6. Когато картофите са готови, излейте заливката върху тях, така че цялата повърхност да се покрие от заливката. Важно: след като разпределите застройката по повърхността ”не разбърквайте!”
  7. Допечете още няколко минути 5-10м. Заливката за мусака ще бъде пухкава и много вкусна.

Линкове: Заливки / Застройки и др.

By |2019-05-10T02:56:30+03:00октомври 10th, 2018|Информация, Хранене|
error: Content is protected !!