Как се прави заливка за мусака?

  • 4 яйца
  • 400гр. кисело мляко (околко 3%)
  • 1 супена лъжица брашно
  • Щипка сол
  • 1 кафена лъжичка сода (ако искате по бухнала заливка сложете малко бакпулвер – вместо сода)

  1. Разбъркайте яйцата.
  2. В кофичката с киселото мляко, разбъркайте содата, докато млякото шупне.
  3. Прибавете млякото към яйцата.
  4. Добавете брашното и щипка сол.
  5. Сега, всичките тези продукти, разбъркайте много добре.
  6. Когато картофите са готови, излейте заливката върху тях, така че цялата повърхност да се покрие от заливката.
  7. Допечете още няколко минути и мусаката вече е готова. Заливката за мусака ще бъде пухкава и много вкусна.

Линкове: Заливки / Застройки и др.

Сподели

By |2018-10-10T00:43:50+00:00октомври 10th, 2018|Информация, Хранене|Коментарите са изключени за Как се прави заливка за мусака?

About the Author:

error: Content is protected !!





Към лентата с инструменти