Как се панира кашкавал? – лесно и бързо

Кратко: Охладен кашкавал > Студена вода > Брашно > разбити Яйца > Галета

  1. Кашкавалът за паниране се нарязва на парчета с дебелина не повече от 2 см. – препоръчително (нормална дебелина: 1-см.)
  2. Приготвеният за паниране кашкавал трябва да се замрази или охлади за около 20-30 минути във фризер/хладилник!
  3. Докато той се изстудява, пригответе панировката
  4. В подходящ съд поставете по-отделно: 1. галета, 2. брашно, 3. разбити яйца, 4. леденостудена вода.
  5. Парчетата кашкавал се потапят в студената вода, след което се овалват последователно в брашното, в яйцето и в галетата. Самата панировка трябва да покрива всички страни на кашкавала.
  6. Така приготвеният кашкавал се пържи на средно силен огън.
  7. Съвети: Пържете в предварително загрято олио. Кашкавала трябва да е изцяло покрит с олио, така се запечатва едновременно от всички страни.
  8. Средна температура на пържене 170-градуса за около 2 мин.

Препоръчана галета / хлебни трохи

By |2019-05-02T03:36:09+03:00октомври 9th, 2018|Информация, Хранене|
error: Content is protected !!