Дюнер на BBQ – домашен

Обща приблизителна цена 10лв. (6$) / средни: 4бр. х 2.50лв. (1.5$) / голями: 3бр. х 3.30лв. (2$)

Български цени за 2018г


  • 4 питки за дюнер (арабски хляб и др.) – средни или 3 големи.

Пълнеж:

  • 400г. свински врат (или пилешка пържола без кожа)
  • 1-2 домата
  • 1/2 връка магданоз
  • 2 глави лук
  • 300-400гр. пържени картофки (предварително готови) – по желание

За соса:

  • ½ пакетче крема сирене (може и обикновенно околко 100гр. – натрошено)
  • 200гр. кисело мляко
  • 1 лимонов сок
  • щипка чесън на прах
  • щипка лют пипер (по желание)
  • 1.ч.л. лимонена кора
  • 1/2 връзка Магданоза (ситно)
  • сол

  1. Нарежете месото на пържоли (около 2см дебелина), овкусете ги с BBQ микс, олио или зехтин. Изпечете ги на барбекю (или скара, тиган, фурна…)
  2. Изпечете лука на шайби (около 1см) – става по вкусен! или го оставете суров, но нарязан на тънки полумесеци.
  3. Доматите нарежете на шайби, кубчета или лодки.
  4. Затоплете арабските питки на барбекюто. Намажете ги със соса.
  5. Сложете върху питките нарязаното на тънки парчета месо + картофките, доматите и лука
  6. Добавяте още продукти като: краставички – пресни или кисели, зеле, маруля и други по желание!
  7. Завийте дюнерите.

Направете си сами тесто за дюнер виж рецептата >>

Сподели

By |2018-09-07T07:59:14+00:00септември 7th, 2018|Други, Хранене|Коментарите са изключени за Дюнер на BBQ – домашен

About the Author:

error: Content is protected !!





Към лентата с инструменти