Вкусни пълнени чушлета + сметанов сос

  • 5бр. сурови наденици (свински колбаси) – обелени
  • ½ чаша сирене Чедър – настърган (или кашкавал)
  • 8-10 малки чушки (или лютиви- за любителите)
  • 450гр. заквасена сметана
  • 3 скилидки чесън
  • сок от 1-2 лимона
  • ¼ чаша зелен лук (пера)
  • ¼ чаша кориандър

За соса: Комбинирайте заквасена сметана, скилидки чесън, лимонов сок, зелен лук и кориандър в кухненски робот -пасирайте и оставете настрани.

  1. Извадете вътрешността на суровата наденица (от червото) и я поставете в купа с чедъра.
  2. Изрежете чушката в горния ”широк” край (капаче) – изчистете вътрешността от семките.
  3. Смесвате наденицата с чедъра и разбърквате добре (като вид кайма)
  4. Пълните чушките
  5. Намазнявате леко тигана и ги прчете от различни страни –  средна температура около 10мин.
  6. Допечете ги в фурна за още 10мин
  7. Сервирайт чушлетата с малки шишчета
  8. Топнете единия край на чушката в соса и хапнете 🙂

Сподели

By |2018-09-07T04:31:00+00:00септември 7th, 2018|Други, Хранене|Коментарите са изключени за Вкусни пълнени чушлета + сметанов сос

About the Author:

error: Content is protected !!





Към лентата с инструменти