Мерцедесът EQC се очаква да има цена от около 55 000 паунда – което го прави по-евтино от директните конкуренти като Jaguar I-Pace и Tesla Model X. EQC ще бъде публично представен на автомобилното изложение в Париж през октомври и се очаква да излезе за продажба в началото на 2019 година.

Германският автопроизводител Daimler представи първия изцяло електрически одел Mercedes – той е SUV и ще конкурира американската Tesla.

Новият EQC ще е с мощност до 400 коня и пробег от над 450 км с едно зареждане на батерията. Тя е 80kW и според производителя тя ще се зарежда от 10 до 80% за 40 минути с бързото зарядно DC, съобщават агенциите. Производството на първите бройки от модела ще започне в завода на Mercedes в Бремен през 2019 г. Цената засега не е ясна.

Представянето на EQC идва две години след като беше обявена новата концепция плъгини на Mercedes – EQ. През последните години германската компания инвестира над 10 млрд. евро в развитие на концепцията и производството на електрическите си модели и над 1 млрд. евро в батерии.

Новият SUV е първият от общо десет EQ автомобила, които автопроизводителят планира да пусне до 2022 г.