1.Sweptail by Rolls Royce – $13 million

Това е най-скъпата кола в света, произведена в Обединеното кралство от  Rolls-Royce Motor Cars. Тази кола е изцяло построена ръчно и вдъхновена от 20-те и 30-те години. Името Sweptail идва от миналия век и тогавашните модели на компанията, които имат издължен прозорец, минаващ през покрива и сливащ се със задницата на ролс-ройса. Проектирането и направата на необикновения автомобил е отнело няколко години. Двувратата поръчкова лимузина и направена на платформата на Phantom Coupe. Затова е и двигателят е 6,7-литров бензинов V12 с мощност 459 конски сили.


2.Mercedes-Benz Maybach Exelero – $8 million

Maybach Exelero е еднократна високопроизводителна спортна кола, тя е поръчана от германското дъщерно дружество на Goodyear, Fulda, за да тества гуми Carat Exelero.Exelero е второто моторно превозно средство, което служи като ексклузивен автомобил за високопроизводителните гуми на Fulda, като първият е Gemballa Extremo през 1996 г. В сътрудничество с Maybach, първоначалният дизайн на Exelero трябваше да бъде повлиян от SW Maybach 38 и построен на платформата на Maybach 57. Друго важно предложение от Fulda е, че автомобилът трябва да може да достигне скорост над 350 км / ч (217 мили / ч), така че да могат да бъдат тествани физическите граници на гумите Exelero. Окончателният дизайн на Exelero е произведен от четирима студенти от специалност ”Транспортното проектиране” в Университета за приложни науки в Пфорцхайм.

Exelero се задвижва от двоен турбо V12 двигател, направен от Maybach и монтиран на 60 °. Всеки цилиндър има 3 клапана и съотношение на сгъстяване от 9.2: 1. Двигателят произвежда 700 кс (690 к.с., 510 кВт) при 5000 об / мин и въртящ момент от 752 фута (1020 N · m) при 2500 об / мин.

Exelero има максимална скорост от 350 км / ч и време на ускорение от 0 до 100 км / ч за 4.4 секунди.


3.Koenigsegg CCXR Trevita – $4.8 million

Построен от Koenigsegg Automotive AB. Проектът започна с цел да се направи глобален автомобил, проектиран и конструиран, за да отговаря на световните правила за безопасност и опазване на околната среда, особено за навлизане на автомобилния пазар в Съединените щати. За да се продават колите в САЩ, бяха направени много промени в дизайна на CCR; използваният преди това двигател на Ford Modular беше заменен от вътрешно разработен двигател на Koenigsegg, предназначен за работа с 91 октаново гориво, лесно достъпно в Съединените щати и за постигане на калифорнийските емисионни норми.

4.7 литров компресор V8, който може да произвежда 806 к.с. при 7000 об / мин и 920 N m (679 lb ft) при 5700 об / мин въртящ момент, докато се движи с 91 октанов бензин.


Lamborghini Veneno Roadster – $4.5 million

Lamborghini Veneno Roadster разчита на познатия 12-цилиндров двигател с обем 6.5 литра и мощност 750 к.с., който работи в комбинация със 7-степенна ISR скоростна кутия. Ускорението 0-100 км/час отнема 2.9 секунди, а максималната скорост е 355 км/ч. По отношение на цялостния дизайн, Veneno Roadster изглежда почти идентичен с купето на братята си, така че запазва този луд външен вид, с изключение на липсата на покрив. През 2014г Lamborghini Veneno Roadster става най скъпата кола, след 4 години е вече на 4то място


McLaren P1 LM – $3.6 million

McLaren P1 LM не е производствена кола, а повече или по-малко правна версия на McLaren P1 GTR. Колата бе преобразувана от британската фирма Lanzante, която купи оригиналния P1, построен от McLaren. Тази спортна кола е еволюция от P1 GTR и легендарния автомобил McLaren F1. Например, има златно покритие, заобикалящо гнездото на двигателя, с 3.8-литров V8 с двойно турбо. P1 LM е по-умен от P1 GTR и също по-лек. Това, което е по-страхотно за тази кола е, че аеродинамиката може да бъде наблюдавана там, където е създадена; на пистата, където може да произведе 1,000 конски сили. Според доклада до момента има само 5 бройки от този автомобил. Максималната скорост е ограничена до 345 км/ч.