Рецепта за класически сандвич от Ню Йорк + 3 рецепти за домашен руски дресинг!
- Руски дресинг
- 2 филийки ръжен хляб
- 2 филийки швейцарско сирене (тънко)
- 2 филии говеждо или говеждо гърди (тънко)
- 1 супена лъжица кисело зеле, изцедено
- масло
- Намажете с руски дресинг две филийки ръжен хляб (само от едната страна)
- Поставете парче сирене на едната филийка.
- Поставете говеждото месо върху сиренето.
- Изсипете изцеденото кисело зеле върху говеждото месо.
- Добавете пак парчнце тънко сирене и след това сложете другата филия хляб
- Загрейте тигана на средна температура – Може да използвате и капака на тигана!
- Намажете сандрича с масло и ”запечете” (в предварително загрятата тиган) до златисто кафяво; внимателно завъртете сандвича и запържете от другата страна, докато се получи златисто кафяво.
- Нарежете наполовина сандрича и сервирайте веднага с кисели краставички (картофен чипс) или картофена салата.
Видео: Рецепта от Youtube
Инфо: Говеждото месо е едно от основните меса използвани в американската кухня, а също така е основно месо в Европа, Северна и Южна Америка, Африка, Австралия и Азия. Самата дума “beef” е кулинарно понятие за месо от говеда на възраст от 18 до 24 месеца.
Руски дресинг 1
- 1 супена лъжица ситно нарязан лук (или намачкан в хаванче)
- 1 чаша майонеза
- 1/4 чаша кетчуп
- 4 ч. л. хрян – готов (по желание)
- 1 ч. л. лют сос, за предпочитане ”Sriracha sauce” или Frank’s Red Hot Sauce
- 1 с. л. сос Worcestershire
- 1/4 ч. л. сладък червен пипер
- Фина морска сол на вкус
- Разбъркайте всички съставки и ги оставете да се смесят поне за 1-2 часа в хладилник
- Разбъркайте преди употреба
Лесна рецепта – руски дресинг 2
3 с.л. майонеза
1 с.л. кетчуп
1 ч.л. кисели краставички – ситно нарязани
½ ч.л. приготвен хрян (по желание)
½ ч.л. ситно нарязан бял лук
Приготвяне: Разбърквате всички съставки !
Руски дресинг – 3
1 чаша майонеза
3 с. л. Лук Шалот, фино смлян
¼ чаша кетчуп
4 ч.л. хрян
1 щипка черен пипер
1 ч.л. Лимонов сок
1 ч.л. сос Sriracha
1 ч.л. сос Worcestershire
Приготвяне: Разбърквате всички съставки !
Приготвяне на хрян
8-10-инчово парче хрян корен (изчистен без кора и нарязан на парчета)
2 супени лъжици вода
1 супена лъжица бял оцет
щипка сол
- Поставете всички съставки в кухненски робот и пасирайте!
- Хряна е много пъти по-мощен от прясно нарязания лук и наистина може да нарани очите ви, ако се приближите твърде близо. Дръжте ръцете далеч на разстояние и работете в добре вентилирана стая.