Тиквички със сирене и кашкавал

  • 2-3 Тиквички (средни)
  • 200-300гр. Сирене
  • 150-200гр. Кашкавал
  • Подправки по избор
  • За сос: Добавете кисело мляко 2% + копър  или магданоз 🙂

  1. Тиквичките се измиват и разрезват на две по дължина (без да се махат дръжките), без да се белят!
  2. Издълбават се с лъжица внимателно(подобно на лодки), до дебелина – около половин сантиметър(0,5мм).
  3. Сиренето и кашкавала се настъргват на едро (сиренето може и начупено) и се разбъркват в купа с подправки по избор.
  4. Запълвате тиквичките със сместа (виж снимка 3)и печете в тава на фурна / 180-200 градуса до готовност (средно 15мин)
  5. Съвет: Съвсем малко изрежете облото на тиквичката от долната страна – така, че да стане плоска (за стабилност)

By |2018-08-26T02:19:50+03:00август 26th, 2018|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!