• 600 кг. Пилешки гърди (филе) – Гриловано
  • 1бр. Маруля – изплакната, изсушена и разкъсана
  • 150гр. нарязани пресни ягоди или сезонни плодове по избор 🙂
  • ДРЕСИНГ:
  • 100гр. червен винен оцет
  • 80гр. бяла захар
  • 250гр. зехтин/олио
  • 1-2 глави лук, стар (около 150-200гр.)изчистен и нарязан на парченца
  • 1 с. л. – горчица, суха
  • 1 ч. л. – сол
  • 1 ч.л – бял пипер
    Пасирайте дресинга в блендер!

  1. Изпечете пилешкото филе на грил тиган или скара (на умерена температура, до гортовност).
  2. Нарежете филенцата на парчета ”слайс”
  3. Поставете в чиния, накъсана маруля – върху нея поставете малко пилешко филе и сезонните плодове
  4. Залейте с малко дресинг
  5. Съвет: може да комбинирате няколко вида сезонни плодове към салатата (пример: грозде, ягоди, портокал и др.)