Салата с паста – Пеперони и …

  • 400гр. Опаковка fusilli (спирала) – макаронени изделия
  • 250гр. Чери домати (на половинки нарязанни)
  • 150гр. ”Проволоне” сирене, кубчета (или обикновенно)
  • 200гр. салам по избор, кубчета (около 1см)
  • 200гр. салам ”Пеперони” нарязан на тънки шайби – разделени на 2
  • 1 голяма зелена чушка, нарязана на парчета (около 2см)
  • 100гр. червени маслини, без семки и нарязани на шайби
  • 200гр. червени печени чушки (бурканче, мариновани), без чесън
  • 250гр. бутилка италиански дресинг готов! виж снимката >>

  1. Варите пастата във вода + щипка сол ( за около 9-10мин. до ”Ал денте” – почти напълно сварена).
  2. Изцеждате пастата от топлата водата и в гивгир я изстудявате със студена вода и пак я прецеждате – прибавяте всички продукти в купа
  3. Разбърквате всичко заедно с дресинга
  4. Ако сиренето е обикновенно, може да го добавите накрая (така не се наронва)
By |2018-08-26T16:02:42+03:00август 26th, 2018|Салати, Хранене|
error: Content is protected !!