Skip to content
Салата с паста и колбас


- 400гр. Опаковка fusilli (спирала) – макаронени изделия

- 250гр. Чери домати (на половинки нарязанни)
- 150гр. ”Проволоне” сирене, кубчета (или обикновенно)
- 200гр. салам по избор, кубчета (около 1см)
- 200гр. салам ”Пеперони” нарязан на тънки шайби – разделени на 2
- 1 голяма зелена чушка, нарязана на парчета (около 2см)
- 100гр. червени маслини, без семки и нарязани на шайби
- 200гр. червени печени чушки (бурканче, мариновани), без чесън
- 250гр. бутилка италиански дресинг готов! виж снимката >>

- Варите пастата във вода + щипка сол ( за около 9-10мин. до ”Ал денте” – почти напълно сварена).
- Изцеждате пастата от топлата водата и в гивгир я изстудявате със студена вода и пак я прецеждате – прибавяте всички продукти в купа
- Разбърквате всичко заедно с дресинга
- Ако сиренето е обикновенно, може да го добавите накрая (така не се наронва)