Италианска салата с Артишок

  • Марината:
  • 1/2 чаша олио (рапично олио)
  • 1/3 чаша оцет (винен или оцет с естрагон)
  • 1 супена лъжица бяла захар
  • 1 супена лъжица – мащерка листенца
  • 1 чаена лъжичка суха горчица
  • 2 скилидки чесън, накълцани ситно
  • Основни съставки:
  • 1бр. Артишок – сърцевина (нарязана)
  • 150гр. Маруля „Ромен“  – изчистена, изсушена и начупена (може и нарязана)
  • 1 Червена чушка, нарязана на ленти
  • 1 морков, настърган (едро)
  • 1 червен лук, тънко нарязан (полумесеци)
  • 30-40гр. черни маслини (нарязани на шайби)
  • 30-40гр. зелени маслини (нарязани на шайби)
  • 1/2 краставица, нарязан на шайби
  • 2-3 супени лъжици – настъргано сирене (Romano cheese – сухо сирене)
  • черен пипер на вкус

  1. В среден съд с капак, смесете олиото, оцет, захар, мащерка, суха горчица и чесън. Покрива се и се разклаща, докато се смеси добре. Поставете сърцето на артишока в сместа – нарязан, покрийте и мариновайте в хладилника 4 часа или през нощта.
  2. В голяма купа смесете марулята, червената чушка, моркова, червеня лук, черните маслини, зелените маслини, краставиците и сирене Романо.
  3. Добавете сместа от артишок и разбъркайте добре цялата салата
Сподели

By |2018-08-13T23:20:04+00:00август 13th, 2018|Салати, Хранене|Коментарите са изключени за Италианска салата с Артишок

About the Author:

error: Content is protected !!





Към лентата с инструменти