Kартофи със сметана и бекон

  • 700-800кг. картофи
  • 300гр. Пушен свински врат (или Бекон/Шунка)
  • 250-300гр. Сметана (или Крем за готвене)
  • 250гр. Кашкавал
  • 250гр. Сирене
  • Сол / Черен пипер на вкус
  • Олио/Зехтин
  • Магданос за поръсване

  1. Картофите се обелват и нарязват на едро – сваряват се до полуготовност
  2. Поставят се в тавичка – добавете 1 чаша вода 200мл. с малко зехтин 50мл.
  3. Пушеното месо или бекона се нарязва на малки кубчета
  4. Кашкавала се настъргва, Сиренето се натрошава
  5. Всички съставки се прибавят в тавичката заедно със сметаната и разбъркват леко
  6. Запича се до желана степен (нормално около 5мин.) на 200-230градуса по средата на фурната.

Идея 2: Може да направите същото ястие но да замените картофите със варени макарони 🙂

Сподели

By |2018-08-26T01:30:22+00:00юли 25th, 2018|Основни ястия, Хранене|Коментарите са изключени за Kартофи със сметана и бекон

About the Author:

error: Content is protected !!





Към лентата с инструменти