Sky Restaurant 634 (Musashi) е изискан ресторант на 345 метра над земята, на първата палуба за наблюдение на Токио Skytree. Токио Skytree в момента е третата най-високата структура в света. Това е най-високата кула на Япония и се гордее с двете най-високи палуби за наблюдение в Япония. Ако това не е достатъчно, можете да се насладите на луксозно ястие с невероятен изглед към Токио и за един хубав ден на планината Фуджи.

Защо името? Токио Skytree е точно 634 метра височина. Според статия в The Japan Times, районът, в който се намира Токио Skytree, някога е бил известен като Musashi, а сричките на името съвпадат с номера 6 (mu) 3 (sa) 4 (shi).

Ресторант Sky 634 е отворен за обяд и вечеря. Обяда е около 4500 йени на човек (34,49 Euro), вечерите илизат тройно в повече и зависи какво поръчвате.

Какъв стил на хранене предлага ресторант Sky 634? Те го наричат ​​”Токийска кухня”, която по същество е френски / японски синтез, и това е отлично.

Менюто се променя, но това, което е последователно, е, че има два варианта: Iki (4,500 йени за обяд, плюс данък и такса за обслужване) и Miyabi (6,000 йени за обяд, плюс данък и такса за обслужване). Напитките не са включени в цената като – $ 8 за малка чаша сок от ананас.

Аз : Бих ли препоръчал обяд в ресторант Sky 634? Поставете го по този начин: ако класирах този ресторант, сигурно ще трябва да му дам шест звезди от пет. Сервираха едни от най-добрите храни, които някога съм ял. Услугата беше изключителна – усилията, които полагаха, за да се гарантира, че храната отговаря на моите хранителни изисквания, беше много впечатляваща. Гледката беше спираща дъха. На 4 950 до 6 600 йени (включително данъци) на човек, това не е евтин обяд, но беше страхотно. Това беше повече, отколкото бихме похарчили, но като веднъж наистина се радвахме. Еквивалентната храна по време на вечеря струва 13 200 до 16 500 йени (включително данък) на човек, така че това го поставя в перспектива.

Забележка: Докато децата са добре дошли на обяд (и имат детско меню за 2750 йени, включително данък), те не позволяват на деца под (12 години) за вечеря. В друга част на ”уебсайта” се казва, че не позволяват на деца под 6-годишна възраст за обяд, така че ако мислите, че може да заведете и децата, трябва първо да оточните това.

Кулата е основното място за телевизионно и радиопредаване за района на Канто; по-старата Токио кула вече не предоставя пълно покритие на цифрово наземно телевизионно излъчване, защото е заобиколено от високи сгради. “Skytree” бе завършен на “The Leap Day”, 29 февруари 2012 г., като бе отворена за обществеността на 22 май 2012г. Кулата е централната част на голямо търговско развитие, финансирано от железопътната компания Тобу и група от шестима наземни телевизии, оглавявани от NHK. Влаковете спират в съседната станция Skytree на Токио и в близост до гара Oshiage. Комплексът е на 7 километра (4,3 мили) североизточно от станция Токио.

Кулата има сеизмична защита, включително централен вал, изработен от стоманобетон. Основната вътрешна колона е прикрепена към външната структура на кулата за първите 125 метра. Според дизайнерите амортисьорите могат да погълнат 50% от енергията от земетресение.