Ōita е многофункционален стадион в град Ōita на остров Кюшу в Япония. Понастоящем стадионът се нарича Oita Bank Dome или Daigin Dome. По-рано се наричаше Kyushu Oil Dome (九州 石油 ド ー ム Kyūshū Sekiyu Dōmu), спонсориран от Kyushu Oil Co. до началото на 2010 година. Той се използва предимно за футбол и е домът на Й. Лига клуб Oita Trinita. Проектиран е от известния архитект Kisho Kurokawa и е построен от KT Group, Takenaka . Стадионът на Оита бе открит през май 2001 г. и първоначално имаше капацитет от 43 000 души. Но след края на Световната купа на ФИФА през 2002 г. бяха премахнати 3 000 подвижни седалки пред земята, така че сегашният му капацитет е 40 000 души. На стадиона се проведоха 3 мача по време на Световното първенство по футбол през 2002 г.

Материалите, използвани за основната конструкция са стоманени рамки и стоманобетон; горният скелет се състои от арка рамки и триъгълни решетки. Долният скелет е твърда рамка със сеизмично устойчиви стени.

Прибираемият покрив работи с теглителна система за задвижване. При затваряне покривите се придвижват нагоре от двете страни по дължината на основната греда, се намират точно над центъра на полето и се затварят. По време на тази операция, компютърните системи наблюдават точното напрежение на проводниците и контролират работата му за най-висока ефективност.

В зависимост от конкретната употреба 9 000 седалки от общо 40 000 могат да бъдат автоматично изтеглени. Целият стадион е толкова променлив за различни функции, които отново напомня на едно живо същество.

Например, за да се подобри усещането на зрителите, че са част от футболната игра, зрителските седалки могат буквално да се придвижат напред до ръба на футболното игрище. По време на разширяване на терена, седалките се връщат обратно. В допълнение, полупрозрачният покрив (25% оптична прозрачност) позволява естествено осветяване, дори когато е затворен.

Oбща площ на стадиона: 92,882 ㎡; сграда: 51,830 ㎡, Размери на полето: 105×68м, ; етажи: 3 надземни, 2 сутерен; максимална височина: 57,46 м (земна повърхност до покривен връх); максимална височина на тавана: 61.00м

Тази запомняща се структура не би била изградена без някои невероятни технологични характеристики, които дават възможност не само да се покрие стадиона, но и способността му да се прибира. Двете гигантски части от тази форма на миглите на стадион “Голямо око” се поддържат от  ребра и могат да се движат по дължината си, за да отварят или затварят покрива. Към днещна дата – стадиона е с най-големия затварящ се купол!