Juvet Landscape Resort, Норвегия – Първият ландшафтен хотел в Европа се намира в стопанство на ферма Burtigarden в Alstad, във Валдал, на стръмен, естествен залив сред брегови, аспен, борови и вековни камъни.

В това малко село в  Норвегия модерната архитектура се сблъсква с природния и културен пейзаж – и показва, че съвременните и иновативни могат да вървят ръка за ръка с местните строителни традиции и доброто, старомодно майсторство.


Хотелът се състои от девет самостоятелни стаи, разположени отделно, всяка от които с уникална гледка към скалистия пейзаж. Освен това има възможност да останете в старите сгради във фермата – мелницата, плевнята и автентично възстановената селска къща, докато храната се сервира в старата плевня. Макар и две стаи да не са еднакви, всички стаи са с тъмни интериори, за да се избегне кражба на фокус от пейзажа. Освен малката баня, разбира се. Тук слънцето грее дори в средата на зимата! Средствата за къпане включват
Парна баня, Душове и съблекални, Външна гореща вана, Релакс зона с открита камина за официални неофициални събирания – Тиха стая, където можете да се насладите на реката.

Yunak Evleri, Cappadocia – в магическия пейзаж на приказни камани в Кападокия, в древното село Ургюп, се намира уникален пещерен хотел, издълбан в планинска скала, Юнак Евери. Този хотел включва 7 пещерни къщи, 40 стаи от 5-ти и 6-ти век и гръцко имение от 19-ти век. Yunak Evleri е вдъхновяващ хотел – идеална база за проучване на сложните подземни градове на Кападокия, скрити кавернични църкви и очарователен скален терен. 


Нестандартни хотели

стр. 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14